Hlavní jídla
Pivní kapr (4 porce)
03.09.2014 22:50
Suroviny: 4 porce kapra, 0,25 l piva (používá se světlé pivo, např. Gambrinus, Plzeň), 40 ml (4 polévkové lžíce oleje), 120 g cibule, sůl, drcený kmín, pepř, citron (odzdoba), pažitlka (ozdoba)
Postup: Kapra osolíme, opepříme, pokapeme pivem a necháme asi hodinu v chladu odležet. Na oleji osmahneme...
Pivní guláš (5 porcí)
03.09.2014 22:39
Suroivny: cca 600 g hovězího masa (kližka nebo přední), 150 g cibule, 50 ml (5 polévkových lžic) oleje, 150 g rajského protlaku, slaldká mletá paprika, drcený kmín, sůl, 10 g (1 polévková lžíce) hladké mouky, feferonka, 0,5 l piva (nejlepší je tmavé pivo, např. Kozel), cibulka (zdobení)
Postup: Na...
Lehká jarní nádivka (5 porcí)
18.04.2014 16:01
Suroviny: 1 chlebíčková veka, 5 vajíček, 1/4 l mléka, petrželka, nasekané mladé listy kopřivy, sůl, máslo (vymazání)
Postup: Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme chvíli rozležet. Bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou. Kostičky...
Čočka po římsku (1 porce)
16.02.2014 15:50
Suroviny: 120 g čočky, 50 g cibule, 50 g rajského protlaku, 10 ml (1 polévková lžíce) oleje, sůl, drcený kmín, kari koření
Postup: Několik hodin předem namočenou čočku uvaříme téměř do měkka. Mezitím necháme na oleji zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, potom přidáme rajský protlak, drcený...
Ředkvičková smaženice (1 porce)
19.11.2013 06:13
Suroviny:: ½ svazku ředkviček, 10 ml (1 polévková lžíce) oleje, ½ kostky hovězího bujónu, 20 ml (2 polévkové lžíce) mléka, 1 ks. vejce, drcený kmín, nať...
Kuře na česneku s jablky (1 porce)
19.11.2013 06:10
Suroviny: 250 g kuřecí čtvrtky (1 kuřecí čtvrtka), 100 g jablek, 40 g česneku, 10 g másla,...