Ředkvičková smaženice (1 porce)
Suroviny:: ½ svazku ředkviček, 10 ml (1 polévková lžíce) oleje, ½ kostky hovězího bujónu, 20 ml (2 polévkové lžíce) mléka, 1 ks. vejce, drcený kmín, nať jarní cibulky, dva až tři listy hlávkového salátu (ozdoba)
Postup: V hrnci na oleji osmahneme omyté, na plátky nakrájené ředkvičky. Přidáme sůl, drcený kmín, podlijeme několika vývarem z hovězího bujónu, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Během dušení dle potřeby podléváme vývarem. Ředkvičky jsou šťavnaté a křehké, jsou měkké během několika minut. Mezitím rozšleháme vidličkou v mléce vejce a nalijeme ho na měkké ředkvičky a mícháme, dokud vejce neztuhne. Jednotlivé porce posypeme omytou, nasekanou natí jarní cibulky a zdobíme omytými listy hlávkového salátu. Nesolíme, kostka hovězího bujónu je dost slaná. Podáváme nejlépe s chlebem pšeničným nebo celozrnným.
Poznámka: ředkvičková smaženice chutná jako houbová smaženice